Nyanlända

Vad är golf?

Golf är en sport som passar alla oavsett om du är gammal eller ung. Det är också ett bra sätt att träffa människor och för att må bättre, både fysiskt och psykiskt. Du kommer dessutom att få nya vänner och kontakter som gör det enklare att komma in i det svenska samhället.

 

Klicka på videon nedan för att se vad golf är.

Vem kan spela golf?

Golf är en sport för alla. För män och kvinnor. För barn och ungdomar. För dig som jobbar precis som för dig som just blivit pensionär eller är ännu äldre.

Vem kan bli medlem i en golfklubb?

Det korta svaret är återigen: alla! Det lite längre är alla som lärt sig spelets regler och hur det fungerar på en golfbana.

Måste man vara rik för att spela golf?

Nej! I många länder är det mycket dyrt att spela golf, men i Sverige är golf en sport för alla. I Sverige är det lika många som spelar golf som spelar fotboll. Sverige har runt 500 000 golfare.

Vad är Golf för nya vänner?

Golf för alla är en möjlighet för dig som kommit till Sverige från ett annat land att prova på att spela golf. Du kommer att få en egen mentor som lär dig regler och grunderna i spelet. Du får prova på att slå på driving range, putta och dessutom följa med ut på golfbanan.

 

Som deltagare i Golf för nya vänner får du en möjlighet att träffa svenskar, få nya vänner och hitta en väg in i det svenska samhället som kanske kan betyda ett jobb.

Vad kostar det att delta i Golf för nya vänner?

Det kostar ingenting att delta i Golf för nya vänner och du får låna den utrustning som behövs. Du kommer också att få en egen mentor. Men vill du fortsätta spela golf betalar du precis som alla andra och köper själv den utrustning som behövs, exempelvis klubbor.

Vad är en mentor?

När du deltar i Golf för nya vänner får du en egen mentor. Det är en person som är medlem i eller arbetar på golfklubben och som fått i uppdrag att ta hand om dig och se till att du trivs.